Author Topic: Belangrijk bericht: Zorgen voor meer bekendheid voor Ancestris.  (Read 953 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline mother10

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 257
  • Never give up trying to get what you really want!
    • View Profile
    • Motherware
Hallo iedereen,

Sorry voor de lengte, maar lees alsjeblieft even verder!!

Graag wil ik hier een oproep doen aan allen die werken met Ancestris, want ik heb jullie hulp nodig.

Eerst even een uitleg.
Wikipedia heeft nog geen Ancestris pagina, maar nieuwe gebruikers zullen een dergelijke pagina daar wel als betrouwbaar aanmerken, en de naam Ancestris wordt er meer door verspreid. Dus begon ik gister deze pagina. Op de draft van het eerste stukje heb ik commentaar gevraagd. Daaruit blijkt dit niet te voldoen aan de wikipedia regels. Al hield ik me aan de manier van schrijven die andere genealogie programma's daar ook gebruiken.
Er zullen secundaire referenrties in moeten komen, referenties dus naar online pagina's die wel OVER Ancestris schrijven, maar er GEEN binding mee hebben.
Dus niet Ancestris zelf, want dan is het "advertising" volgens wikipedia regels.
Zo niet dan wordt de pagina gedelete, en dat willen we niet.

En daar zit ook het probleem. Veel van wat ik nu op internet vind, verwijst naar een hele oude versie van Ancestris, waarbij de recensies soms van versies vóór versie 10 zijn en dan maar een matige score hebben.

Nu probeer ik de desbetreffende websites aan te schrijven, om ze te bewegen een recensie te schrijven over versie 12, zodat ik deze WEL voor de Ancestris wikipedia pagina als secundaire link kan gebruiken. Dan is de kans groter dat de pagina WEL geaccepteert zal worden. Heel veel andere, bruikbare, artikelen over Ancestris zijn er niet online te vinden.

Ten tweede, Zurga heeft mij onlangs mede-beheerder gemaakt van de Ancestris Facebook pagina. Van de nieuwe wel te verstaan, want de oude pagina is gehacked.
Zurga en ik doen pogingen om deze oude pagina te laten verwijderen, maar dat is helaas niet zo eenvoudig. Zurga en ik hebben facebook gemeld dat de oude pagina gehacked is. Maar er is geen toegang meer tot die pagina, dus we hopen, dat facebook na onze klachten, de oude pagina zal verwijderen.
Deze oude pagina is namelijk zeker geen reklame meer voor Ancestris !!


Al dit bovenstaande brengt mij tot de volgende vragen aan jullie:

Punt 1:
Wil je een kijkje op de nieuwe Ancestris facebook pagina.
Ik schrijf daar in het Engels, sorry voor dat, maar facebook zal dit wel automatisch voor jullie vertalen.
De link is:
https://www.facebook.com/profile.php?id=61560536917021
Deze correcte nieuwe pagina, is te herkennen aan de omslag foto met als achtergrond het handbeschreven papier, net zoals zichtbaar op de officiële webpagina van Ancestris zelf, met daarbovenop het Ancestris logo.
Indien mogelijk, like en volg de nieuwe pagina zodat we weer een bestand opbouwen van volgers en likers. (de volgers en likers van de oude pagina zijn/gaan verloren)
Laat eventueel hieronder maar weten wat jullie daar eventueel nog willen zien.
Ik heb voorlopig 3 belangrijke berichten vastgepinned, zodat die altijd bovenaan de pagina zichtbaar zijn.


Punt 2:
De oude facebook pagina, de link is:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057216649347
De oude pagina heeft als omslag foto een witte achtergrond, met ALLEEN HET ANCESTRIS LOGO !!!! Dus zonder de papier achtergrond.

Mocht je ooit de oude pagina geliked hebben of deze pagina volgen, wil je de like dan UIT zetten, en jezelf ontvolgen van die pagina. (de oude pagina heeft op dit moment 93 likes en 119 volgers) Hoe minder er daarvan overblijven hoe beter!


Punt 3:
Recensies!
Betrouwbare, bekende recensie pagina's zouden ook gebruikt kunnen worden als secundaire links voor die wikipedia pagina. Maar dan moet Ancestris daar natuurlijk het liefst goed uitkomen.

Punt 4:
Artikelen online.
Ook onafhankelijke pagina's met artikelen over Ancestris zijn belangrijk. Ben je lid van een genealogie groep met een website, vraag dan eens of ze er een (kort) online artikel aan kunnen wijden. En post hieronder de link.


Ik heb een aantal pagina's gevonden, die gaan over Ancestris, maar ik noem hier alleen degenen waar je een recensie kunt geven. Misschien een idee?? :)
Kennen julie een recensie pagina die niet in deze lijst staat, geef de link dan even in een privebericht, liefst niet hieronder. Dan edit ik deze post zodat alle links bij elkaar blijven staan en niet over losse posts verdeeld worden.

https://ancestris.software.informer.com/votes/
https://sourceforge.net/projects/ancestris/reviews/   (Dit is een hele oude versie, maar in het commentaar kun je aangeven welke versie je beoordeeld hebt.)
https://www.saashub.com/ancestris-alternatives
https://www.sitejabber.com/categories/genealogy  (Tot op heden geen reviews van Ancestris)
https://ancestris.en.softonic.com/ (Nog geen Ancestris!!)


Helaas bestaat de website van GenSoftReview niet meer.

Alvast bedankt voor 't lezen van deze lange post.
Misschien kunnen we met elkaar Ancestris een boost geven.

Groetjes,
Tineke
Vergeet niet naar de originele  Ancestris hoofdpagina te gaan, en heel belangrijk: Lees de  Documentatie !!!