Author Topic: Aldfaer Gedcom Import gecorrigeerd  (Read 1835 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online mother10

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 257
  • Never give up trying to get what you really want!
    • View Profile
    • Motherware
Aldfaer Gedcom Import gecorrigeerd
« on: May 09, 2024, 08:45:52 »
Hallo allemaal,

Zoals jullie misschien gelezen hebben in de post:
Stiefkinderen.
maar ook in de post:
Aldfaer export
waren er problemen met de import van een Aldfaer Gedcom. En wel:

NOTE properties (alleen behorend BINNEN een BIRT of INDI of MARR ed), werden door Aldfaer geëxporteerd als NOTE-entities (dus als onafhankelijke notitie, bruikbaar door de gehele stamboom), en SOUR-properties ( alleen behorend bij 1 tag zoals bv BIRT of DEAT ed),  werden eveneens door Aldfaer geëxporteerd als SOUR-entities (dus als een onafhankelijke Bron, die overal in de stamboom bruikbaar is)

Dit had tot gevolg, zoals Jan W Baas al opmerkte, dat als je op de ene plaats bijvoorbeeld een notitie aanpaste, dat deze dan op alle plekken waar een notitie met dezelfde inhoud stond, mee werd aangepast, terwijl je in de veronderstelling bent dat je alleen deze ene notitie op deze ene plek aanpast. Want zo werkte het in Aldfaer.

Sinds gisteren heeft Zurga dat nu opgelost.
De Aldfaer import routine is nu zodanig aangepast dat de werking van en met NOTE's en SOURces gelijk is aan hoe daar in Aldfaer zelf mee wordt omgegaan.
Tevens wordt in het import verslag, onder een nieuw hoofdstuk, speciaal voor Aldfaer import, aangegeven welke wijziging waar is uitgevoerd.

Wijzigen van bijvoorbeeld een NOTE bij een geboorte, wijzigt nu na deze import, alleen die ene notitie bij de geboorte, en wijzigt niet eventueel, onzichtbaar en ongeweten, deze ook overal elders waar een NOTE met precies identieke tekst staat.
Hetzelfde geldt voor bronnen (SOURces)

Voor degenen, komend van Aldfaer, die vóór gisteren geïmporteerd hebben, die moeten hun stamboom hier op nakijken om ongewilde narigheid te voorkomen.


Groetjes,
Tineke
Vergeet niet naar de originele  Ancestris hoofdpagina te gaan, en heel belangrijk: Lees de  Documentatie !!!