Author Topic: Welkom op het Nederlandse Ancestris Forum.  (Read 1525 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mother10

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 125
  • Never give up trying to get what you really want!
    • View Profile
    • Motherware
Welkom op het Nederlandse Ancestris Forum.
« on: August 22, 2023, 08:18:10 »
Welkom iedereen,

Het belangrijkste doel van dit forum is, om alle bezoekers en Ancestris gebruikers, te helpen bij het werken met ons Ancestris stamboom programma.

Ancestris is geheel gratis en open source. Het draait zowel op Windows als op Linux en MacOS (via java), en wordt ontwikkeld en onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het programma zelf is beschikbaar in heel veel talen en de handleiding is inmiddels ook in diverse talen beschikbaar.
Uw stamboom gegevens staan altijd op uw eigen systeem, nooit ergens op onze website, dus u heeft daarover de volledige controle.
Ancestris werkt volledig met een Gedcom bestand als invoer en uitvoer, dus niet met welke eigen interne codering dan ook.
Zo blijft u altijd onafhankelijk.

De Ancestris gemeenschap bestaat uit heel veel enthousiaste mensen en via dit Nederlandse Sub-Forum willen we ook een apart aanspreekpunt zijn voor mensen die het Nederlands als hoofdtaal hebben.

De Ancestris gemeenschap hanteert het principe:

Gebruikers helpen gebruikers.

Dus heeft u een vraag dan kunt U deze hier stellen.
Wel zouden we graag zien dat u eerst kijkt of de oplossing van uw vraag misschien in de (uitgebreide) handleiding te vinden is, of dat u het antwoord wellicht via zoeken in één van de sub-forums tegenkomt.

Maar als u dit alles geprobeerd heeft, en het geeft u niet de oplossing voor uw vraag, aarzel dan niet om deze vraag hier te stellen.

Wij wensen u in ieder geval heel veel plezier met het gebruik van onze Ancestris, en zijn blij met uw komst naar dit forum.
Tineke
Vergeet niet naar de originele  Ancestris hoofdpagina te gaan, en heel belangrijk: Lees de  Documentatie !!!