Author Topic: Hvad er der galt med det danske Ancestris Forum?  (Read 5242 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ebea

 • VIP
 • Sr. Member
 • *
 • Posts: 51
  • View Profile
Hvad er der galt med det danske Ancestris Forum?
« on: June 13, 2021, 18:51:24 »
Hej, Kære Ancestris brugere!

Jeg har ikke været bruger af Ancestris, så længe, som mange af jer andre danske brugere har. Det har dog undret mig, at på Ancestris officielle Forum, og på den danske side, at der ikke er mere aktivitet, end der tilsyneladende er.

Det fandt jeg dog ud af, muligvis skyldes, at der kører en "tilsvarende" mere eller mindre lukket Facebook Forum/Gruppe.
Hvorfor benytter man sig ikke af det danske officielle Ancestris forum?

Et Forum, er netop til for, at alle som benytter det som Forummet handler om, kan udtrykke deres mening, eller først og fremmest, få hjælp hvis de støder ind i problemer.

Hvorfor fører man det over på Facebook? Det kan jeg ikke rigtig se formålet med, da det er med til at "undergrave" noget af ideen med at have et Forum.

Jeg er personligt ikke på Facebook, og kommer det heller aldrig. Og derved er det som foregår i Facebook gruppen, mere eller mindre lukket, for ikke Facebook brugere, men brugere af Ancestris.

Jeg så dog ved et tilfælde, lidt tidligere her i dag, omkring nogen kommentarer i det der kan læses på Facebook Ancestris siden, at Mette Fløjborg havde SMIDT et medlem ud!!  Det lyder lidt brutalt!
Hvorfor? Dette ville f.eks. ikke kunne ske i Forummet, og ydermere ville andre kunne se, hvad baggrunden skulle være, for at SMIDE nogen ud.

Er Facebook's Ancestris side, blevet et lukket "land" styret af nogle få personer, som besidder nogle rettigheder andre ikke har, eller hvorfor
sker sådanne ting?  Mette's Facebook forklaring til udsmidningen var, "at her taler vi ordentligt" Ja, forhåbentlig gør folk da det.
Men når andre ikke kan se hvad der blevet sagt, er det jo svært at se andet, end at Ancestris Facebook gruppe, er blevet et "topstyret" sidestykke til Ancestris officielle Forum.

Så min mening med dette indlæg, er at man som aktiv/passiv bruger af Ancestris programmet, også bruger Ancestris Forum, dels for at holde det i live,
men også for, at man altid vil kunne få en bredere hjælp, når flere brugere står bag, og hvor alles mening tæller lige meget.
Det er hele grundtanken i at have et forum.

Mvh,
Bernth

Offline mette

 • VIP
 • Sr. Member
 • *
 • Posts: 68
  • View Profile
Re: Hvad er der galt med det danske Ancestris Forum?
« Reply #1 on: June 13, 2021, 21:55:54 »
Hej Bernth!
Nogle kan lide moderen og andre kan lide datteren. Nogle elsker Microsoft, og andre gør alt hvad de kan, for at undgå samme.

Det samme gælder for forumgrupper og Facebook. Den danske Facebookgruppe om Ancestris er startet før det danske Ancestris-forum - spontant opstået, fordi en del brugere bevæger sig hjemmevant dér. Senere kom den danske Ancestris-forumgruppe til, og de to har suppleret hinanden fint i 3 1/2 år nu. Jeg tænker, at vi tilsammen når ud til flere brugere på den måde, så vi kan hjælpe hinanden endnu mere. Det er helt i Ancestris-teamets ånd.

Ja, jeg valgte at smide en enkelt bruger ud af FB-gruppen for nylig. Og det fortalte jeg de andre brugere om - og fik kun positiv respons for det. Årsagen var, at personen ikke 'talte pænt' - det er desværre ikke altid en selvfølge på internet. Det er min ret og pligt som administrator/moderator af en gruppe at sørge for 'den gode stemning'. Det var min subjektive vurdering, som førte til eksklusionen, det føler jeg mig fuldt kompetent til at afgøre. Og så tænker jeg ikke, at denne hændelse bør fylde mere i dette forum...

Man kan selvfølgelig blive udelukket af alle typer forumgrupper, hvis man ikke opfylder et forums regelsæt. Sådan er spillereglerne i alle forumgrupper, hvad enten det er den ene eller den anden platform man befinder sig på.

Dine ord om topstyring er noget vrøvl efter min mening. Der er som sagt blot tale om to parallelle grupper, hvor alle er velkomne. Når vi taler pænt til hinanden.

Vi har levet fint med begge grupper i lang tid, og alle tæller naturligvis lige meget - blot man opfører sig ordentligt. Vigtige beskeder, f.eks. om arrangementer om Ancestris, bliver slået op begge steder.
Venlig hilsen/Best regards
Mette

Offline PTS

 • VIP
 • Sr. Member
 • *
 • Posts: 57
  • View Profile
  • Sørensen og Neumann
Re: Hvad er der galt med det danske Ancestris Forum?
« Reply #2 on: June 13, 2021, 22:04:22 »
Hej.


Jeg tror ikke der er noget galt med forum. Facebook og forummet her, er to forskellige størrelser.
Facebook gruppen er oprettet af Mette og er ren B2B og har en bred opbakning i den danske Ancestris brugerkreds.
Forummet er oprettet af udviklerne og derfor velegnet til at kommunikere med netop disse. Er der en anden bruger der mener at kunne hjælpe med at løse et problem, byder man ind.


De to har i flere år levet godt side om side og det tænker jeg da de vil gøre i fremtiden også.


Man er jo frit stillet til at vælge hvad man vil bruge.


Debat om sager der foregår i Facebook gruppen, synes jeg hører hjemme der og ikke her i forummet.
Med venlig hilsen
Preben Sørensen

Ancestris version 12 på Windows 11

Offline ebea

 • VIP
 • Sr. Member
 • *
 • Posts: 51
  • View Profile
Re: Hvad er der galt med det danske Ancestris Forum?
« Reply #3 on: June 14, 2021, 18:54:09 »
Hej til både Mette, og PTS!

Til Mette, det med at man når ud til flere brugere, er vel egentlig kun fordi man netop i tilfældet her, også har en facebook gruppe. Og jeg formoder, at det er samme klientel som er inde over hver gruppe, med spørgsmål/kommentarer.
Så min pointe med mit indspark her i Ancestris Forum, var netop at jeg ser en meget lille aktivitet her, og at brugerne er på facebook gruppen, hvilket tager fokus væk fra dette Forum. Og i et Forum som dette, er det netop som jeg nævnte, alle brugere som spørger i et Forum, der får hjælp fra en bred skare af brugere, og ikke som i tilfældet med Facebook gruppen, hvor spørgsmålene næsten kun besvares af en person (deraf topstyringen, da du jo selv kører Forummet). Og derved tror jeg, at man "udhuler" eksistensen for et Forum som dette.

Og antallet af indlæg, og hvem der svarer, taler næsten sit tydelige sprog. Inklusiv mig selv, er der kun 3 som reelt spørger, og svarer her, uagtet, at der er mange flere brugere. Stort set alle spørgsmål, er leveret på facebook gruppen.

Jeg er deltager på flere endog meget store Forum, hvor det netop er den brede tilslutning af brugere, der gør at man får både alsidighed, men samtidig også en ganske stor spredning af spørgsmål og svar, fra et ganske stort antal brugere, og ikke isoleret af en lille kreds til at svare. I en stor kreds, er der som regel altid en der kan svare på det, en anden ikke kan.

Og til PTS. Det med at Forummet er oprettet af Ancestris, er da korrekt, men det er jo ikke ensbetydende med, at kommunikation er beregnet, til kun at gå til udviklerne. Det er som nævnt i mit indlæg, netop meningen at man skal bruge Forummet af så mange af de brugere, som rent faktisk bruger Ancestris produktet, og ikke kun som en kommunikations platform til udviklerne. At det så er udviklerne der er inde over med svar, beror nok på, at der ikke er så mange brugere som vil "melde sig på banen". Hvad med dig selv? Jeg ser dig også meget lidt aktiv herinde. Personligt stillede jeg et spørgsmål omkring brug af kamera funktionen, for at få svar til udviklerne om hvor fejlen ligger. Men jeg har ikke set noget indlæg fra dig, omkring dette.
Så det med at det kun skulle være til udviklerne, har du selv undergravet en smule, ved netop ikke at lave en test, så de samme udviklere havde lidt mere info at arbejde med.

Men det blir' lidt spændende at følge Forummet her, og se om den danske afdeling, helt afgår ved døden.

Bedste hilsner,
Bernth

Offline ErikMunch

 • VIP
 • Newbie
 • *
 • Posts: 1
  • View Profile
Re: Hvad er der galt med det danske Ancestris Forum?
« Reply #4 on: September 12, 2021, 20:36:22 »
Ja, hvad er der galt? Er jeg den eneste tosse, der har valgt at bruge Ancestris?
Det er Open Source med en stribe af fejl, men det er gratis og godt.
Jeg har valgt at lægge en masse kræfter ind på at bruge det og synes det betaler sig.
Det havde været rart at kunne spørge andre brugere til råds og dele erfaringer med, men er der overhovedet nogen der ude?
Is there anybody out there?
Findes der mon et dansk/engelsk forum, der ikke er så dødt som dette?

Offline ebea

 • VIP
 • Sr. Member
 • *
 • Posts: 51
  • View Profile
Re: Hvad er der galt med det danske Ancestris Forum?
« Reply #5 on: September 13, 2021, 22:09:45 »
Jeg tror nu ikke man nødvendigvis skal være en "tosse", for at bruge Ancestris. Og der er andre brugere derude, som benytter Ancestris. Men som det oprindelige indlæg du nu skriver i, gav udtryk for, ja så er/var problematikken den samme. Der er ikke meget aktivitet i dette forum. Personligt er jeg da sikker på, at der sidder brugere derude, som har spørgsmål/tanker, som blot ikke bliver stillet/luftet, her i forummet.

Så mit bedste råd er da, at spørge alt hvad du lyster, her i dette forum. Det er oprettet til det samme. Og jo mere aktivitet, jo bedre.

Offline PTS

 • VIP
 • Sr. Member
 • *
 • Posts: 57
  • View Profile
  • Sørensen og Neumann
Re: Hvad er der galt med det danske Ancestris Forum?
« Reply #6 on: September 14, 2021, 11:34:09 »
Hej.
Ser lige at der er lidt liv i forummet.
Tænker vejret stadig er for godt til disse sysler.
Personligt går tiden mere med at bygge terrasse, ordne have, fisketure og andre udendørs aktivitet.
Hav lidt tålmodighed, så tænker jeg der sidst på måneden, kommer lidt mere aktivitet her.
Fortsat god sensommer.
Med venlig hilsen
Preben Sørensen

Ancestris version 12 på Windows 11