Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ebea

Pages: 1 [2] 3 4
16
DANSK / Sv: Link aktivering
« on: June 08, 2021, 11:15:45 »
Okay. jeg havde ikke set at det før har været oppe at vende. Men det viser jo blot, at der er en interesse for at integrere den mulighed i Note feltet.

Men Frederic's forklaring om, at de omtrent skal ombygge hele Ancestris, lyder i mine ører, lidt underligt. I mange andre programmer, er dette en funktion som fungerer uden problemer. Så om det ligger i deres valg om at bruge Java som programmerings sprog, der gør at det er problematisk at indbygge, ved jeg ikke.

Men det er vel det man kalder udfordringer!

Bernth

17
DANSK / Link aktivering
« on: June 08, 2021, 08:19:28 »
Hej, med ønske / mulighed, til de kære udviklere!

Vil det være muligt, at gøre indsatte Link i noter, til klikbare aktive Link?  Jeg indsætter altid Link til kirkebøger, i feltet Noter, så jeg altid kan komme hurtigt tilbage til den pågældende Kirkebog, hvis jeg skal bruge info fra denne, efterfølgende.
Men i stedet for at skulle kopiere linket manuelt, og efterfølgende indsætte i Browserens adresse linje, ville det være noget nemmere, blot at klikke på et aktivt Link, direkte.

Jeg vedhæfter et billede, til info om hvad jeg mener!

Bernth

18
DANSK / Re: Test af Screendump ved brug af kamera funktionen!
« on: June 06, 2021, 17:39:46 »
Ja, jeg kan godt se på indlæggene i det Franske forum, at mange kører Linux (og bruger Gimp). Men her, er der ganske få som bruger det. Så det vil kun være Windows (10). Og ja, det med Ok knappen er jo et problem, nævnt også!

Bernth

19
DANSK / Re: Test af Screendump ved brug af kamera funktionen!
« on: June 06, 2021, 15:20:34 »
Hej Mette! Kameraet er nu heller ikke så stort ;-)

Oppe under selve menu linjen, og i den Ged fil du har åben, er der endnu en menu linje, og yderst til højre på den, ser du et lille kamera ikon. Når du klikker på det, fremkommer en menu, hvor du kan vælge, om du vis have et screendump af hele billedet, eller du kan vælge at få et lille udsnit, ved at flytte afmærkningen i boksen.

Men INDEN du gør det, skal du lige have et billedbehandlings program åbent, så du kan indsætte det kopierede fra Klippebordet, og ind i billed programmet.

Det du så gerne skulle melde tilbage, er om du får et fuldt billede (som det du kopierede), eller der er felter som mangler tekst og farve.

Tak!

Bernth

20
DANSK / Re: Skærmdump med brug af Kamera knappen!
« on: June 06, 2021, 13:12:28 »
Hej Francois!  Ja, det ved jeg. Men her er det omvendt. Uanset om jeg vælger et lille område, eller ikke, med den Grøn markerede valg funktion, så tager den hele opsætningen bagved. Så det er forhåbentlig ikke meningen, med funktionen!
Så det må du gerne teste hos dig selv, så du kan se det samme!

Og så har jeg testet noget mere, med at ændre på de allokerede Ram resurser. Men det giver stadig fejl ved indsætning fra klippebordet. Det er kun lykkedes én gang, at få hele billedet overført til billed programmet.
Jeg har afsat 4GB Ram til Ancestris, uden at det hjælper.

Bernth

21
DANSK / Re: Skærmdump med brug af Kamera knappen!
« on: June 06, 2021, 09:35:48 »
Hi Francois!  jeg lavede lidt flere test, her til morgen. Og jeg har øget den tilgængelige mængde Ram, til 2GB, og jeg får nu flere korrekte resultater, hvor hele billedet kommer korrekt ind i billed programmet.

Men jeg ser dog en anden fejl, og det er at det Grønne markerede område, ikke taget det område man faktisk vælger, men HELE Ancestris baggrunds vindue (alle personerne).

Så jeg vil lave lidt flere test her senere (øge Ram mængden til 4GB), og så ser jeg om der er nogen i det danske forum, som vil lave en test af funktionen!

Bernth

22
DANSK / Sv: Skærmdump med brug af Kamera knappen!
« on: June 05, 2021, 09:30:45 »
Hej Francois! Det er ikke normal bruger standard, at have flere skriveborde kørende. Og som jeg skrev, så skal man have åbnet et billedbehandlings program, inden at man kan overføre udklipsindholdet. Dette sker ikke, hvis man f.eks. bruger Windows indbyggede skærmdumps funktion, eller bruger "Print Screen" på tastaturet.

Og nej, du har ikke nød at vise mig funktionen med flere skriveborde, da jeg ved hvordan de oprettes. Men det er ikke noget man gør i Windows, da der bruges unødvendig meget hukommelse. Linux har en anden måde at håndtere sin hukommelse på, så der er problemet nok ikke så stort.

Men desuden, ser jeg heller ikke behovet for disse ekstra skriveborde.

23
DANSK / Re: Skærmdump med brug af Kamera knappen!
« on: June 05, 2021, 09:03:39 »
Hej !  Jeg har nu oprettet det sammen emne i det danske Forum, og spurgt om brugerne der, kan lave test af funktionen.

Du skriver i dit franske oprettede emne, at man efter at have lagt det kopierede over i udklipsholderen, kan åbne et billedbehandlings program. Dette er dog IKKE korrekt, da det lille åbne Vindue midt på skærmen, hvor du skal klikke Ok for at tømme udklipsholderen, forhindrer andre programmer i at starte.
Så man skal faktisk starte et billedbehandlings program op, FØR at man bruger kamera funktionen. Og det er også fuldstændig uden for Windows standard, og lidt tåbeligt.

Bernth

24
DANSK / Test af Screendump ved brug af kamera funktionen!
« on: June 05, 2021, 08:57:25 »
Hej!  Vedr. et tidligere oprettet emne:https://forum.ancestris.org/index.php?topic=3344.new;topicseen#new

spørger Francois fra det franske forum om ikke "vi" som brugere her i Danmark kan teste kamera funktionen, under Windows 10. Det der er problemet, er at når kamera funktionen bruges, så skulle det område man vælger med funktionen (eller hele vinduet), blive indsat i udklipsholderen. Men det er kun en del af det kopierede som kommer med (f.eks. rammer over personerne, men ikke farver og tekst).

Så hvis i oplever delvist det samme, med manglende del af det kopierede, må i meget gerne melde tilbage her i tråden, så Francois kan melde tilbage til udviklerne.
Udviklerne siger at de ikke er bekendt med problemet, men jeg oplever problemet hver gang jeg bruger funktionen, og Francois gør det samme, under Linux. Så jo flere der kan teste, jo mere data og respons kan der komme tilbage til udviklerne. Francois har samtidig oprettet et tilsvarende spørgsmål https://forum.ancestris.org/index.php?topic=3374.msg8843#msg8843 til de franske brugere, og bedt om deres respons.

Tak!

Mvh, Bernth

25
DANSK / Sv: Skærmdump med brug af Kamera knappen!
« on: June 05, 2021, 07:19:53 »
Hej! Jeg ser problemet hver gang, men med forskellig mængde data, der indlæses på klippebordet. Selve omridset af felterne med personer i et slægtstræ, er der, men al tekst, og det meste af farverne, mangler.

26
DANSK / Re: Skærmdump med brug af Kamera knappen!
« on: June 04, 2021, 19:43:48 »
Jeg har Version 8, update 291 (build 1.8.0_291-b10)

27
DANSK / Re: Skærmdump med brug af Kamera knappen!
« on: June 04, 2021, 18:16:46 »
Hej! Noget nyt, angående funktionen med brug af kamera, og billede til klippebordet?  problemet er stadig det samme! Manglende fuldt billede, og man skal have startet et billedbehandlings program, inden at funktionen fungerer.

28
DANSK / Re: GED Eksport
« on: June 01, 2021, 16:25:46 »
Hej Francois!

Ja, jeg mener at det du har sendt til udviklerne, er det korrekt opfattede. Så må vi se hvad de svarer tilbage, angående den funktion.

Jeg har i øvrigt, sendt di en privat mail, omkring 2 billeder jeg ville sende, for at vise hvad der sker, når "Save As" bruges! Men jeg har ikek fået svar tilbage, fra dig. Det ville være en stor hjælp, hvis det var muligt.

Bernth

29
DANSK / Re: GED Eksport
« on: June 01, 2021, 07:46:35 »
Hi Francois!

Ja, det er et dansk Forum. Men der var Zurga som i denne tråd, skrev på Engelsk, så det fortsatte jeg med ;-)

Kan vi blive enige om én ting, og det er, at funktionen "save As" eller "Gem som" er en fælles standard i alle Windows programmer, og at der gemmes en nøjagtig kopi af den fil du aktuelt har på din skærm, med dato og tid, du gemte den i. Sådan har det været i mere end 35 år, og det er den eneste måde, hvorpå du som bruger, har en fil der er som da du gemte den, og ikke med en dato stempling den dag den blev oprettet.

Men når jeg bruger funktionen i Ancestris, så sker der det, at for det første, gemmer den en helt anden opsætning end det jeg har på min skærm. Derefter så gemmes filen ikke med  en dato og tid for, hvornår den blev gemt, men der fastholdes den dato filen oprindelig blev oprette i. Det vil sige, at selvom jeg har valgt at "gemme som", så kan jeg ikke se den fil overhovedet er blevet gemt, fordi der er ingen ændring af dato og tid. Så Ancestris programmet, bruger IKKE Windows standard, men noget opfundet til lejligheden!
Og det er i den grad frustrerende.

Og jeg vil gerne have et klart svar på, om hvorfor at min Træ struktur på det jeg arbejder på, ændrer sig når jeg bruger "Gem som"! Selvom jeg har en klar defineret person som Proband i Træet, og den person ydermere er farvet som værende Proband, så ændres Træet fuldstændig, når jeg bruger "Gem som".

Bernth

30
DANSK / Re: GED Eksport
« on: June 01, 2021, 06:30:18 »
Hi Francois!

So you think it's useful to have that information, about a Files last saving date and time, in the File name!!!

Quote
Så sidste gang du brugte holmesson.GED-filen var i 2014, den 2. februar kl. 10:24
No it was not the last time I used the File. The last time was the time Ancestris added to the file name. So when I search for a file, I can always normally see when it last was saved, by looking for the date and time in the File spec. (thats why it's a part of the options in File search), and not by search for an unknown date stamp in the File name. As now, I have a File wich is changed at the 31-05-2021, but that info are not set into my File, which are fully opposite to all other standard of File saving.

And still, this to "Save As" with the Tree I'm actually working on, change the Tree fully, with a new Proband, even that I HAVE chosen a Proband in the actual Tree.
And I still can't see any logic in, why it should/could be correct so. What are the purpose for that??  I just want to save the actual Tree I'm working on, in another name, and with the fully working Tree as I worked on, and not a fully other Tree, because I use "Save As".

Bernth
Pages: 1 [2] 3 4