Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - ebea

Pages: [1]
1
DANSK / Kopiere og indsætte
« on: May 07, 2022, 07:12:15 »
Hej!  Jeg oplever, at jeg ikke længere kan kopiere fra, og heller ikke indsætte i Cygnus Editor, Ancestris (Version 12). Dette kunne man gøre i version 11, som jeg husker det. Er der nogen årsag til at det er ændret ?

2
DANSK / Hvad er der galt med det danske Ancestris Forum?
« on: June 13, 2021, 18:51:24 »
Hej, Kære Ancestris brugere!

Jeg har ikke været bruger af Ancestris, så længe, som mange af jer andre danske brugere har. Det har dog undret mig, at på Ancestris officielle Forum, og på den danske side, at der ikke er mere aktivitet, end der tilsyneladende er.

Det fandt jeg dog ud af, muligvis skyldes, at der kører en "tilsvarende" mere eller mindre lukket Facebook Forum/Gruppe.
Hvorfor benytter man sig ikke af det danske officielle Ancestris forum?

Et Forum, er netop til for, at alle som benytter det som Forummet handler om, kan udtrykke deres mening, eller først og fremmest, få hjælp hvis de støder ind i problemer.

Hvorfor fører man det over på Facebook? Det kan jeg ikke rigtig se formålet med, da det er med til at "undergrave" noget af ideen med at have et Forum.

Jeg er personligt ikke på Facebook, og kommer det heller aldrig. Og derved er det som foregår i Facebook gruppen, mere eller mindre lukket, for ikke Facebook brugere, men brugere af Ancestris.

Jeg så dog ved et tilfælde, lidt tidligere her i dag, omkring nogen kommentarer i det der kan læses på Facebook Ancestris siden, at Mette Fløjborg havde SMIDT et medlem ud!!  Det lyder lidt brutalt!
Hvorfor? Dette ville f.eks. ikke kunne ske i Forummet, og ydermere ville andre kunne se, hvad baggrunden skulle være, for at SMIDE nogen ud.

Er Facebook's Ancestris side, blevet et lukket "land" styret af nogle få personer, som besidder nogle rettigheder andre ikke har, eller hvorfor
sker sådanne ting?  Mette's Facebook forklaring til udsmidningen var, "at her taler vi ordentligt" Ja, forhåbentlig gør folk da det.
Men når andre ikke kan se hvad der blevet sagt, er det jo svært at se andet, end at Ancestris Facebook gruppe, er blevet et "topstyret" sidestykke til Ancestris officielle Forum.

Så min mening med dette indlæg, er at man som aktiv/passiv bruger af Ancestris programmet, også bruger Ancestris Forum, dels for at holde det i live,
men også for, at man altid vil kunne få en bredere hjælp, når flere brugere står bag, og hvor alles mening tæller lige meget.
Det er hele grundtanken i at have et forum.

Mvh,
Bernth

3
DANSK / Link aktivering
« on: June 08, 2021, 08:19:28 »
Hej, med ønske / mulighed, til de kære udviklere!

Vil det være muligt, at gøre indsatte Link i noter, til klikbare aktive Link?  Jeg indsætter altid Link til kirkebøger, i feltet Noter, så jeg altid kan komme hurtigt tilbage til den pågældende Kirkebog, hvis jeg skal bruge info fra denne, efterfølgende.
Men i stedet for at skulle kopiere linket manuelt, og efterfølgende indsætte i Browserens adresse linje, ville det være noget nemmere, blot at klikke på et aktivt Link, direkte.

Jeg vedhæfter et billede, til info om hvad jeg mener!

Bernth

4
DANSK / Test af Screendump ved brug af kamera funktionen!
« on: June 05, 2021, 08:57:25 »
Hej!  Vedr. et tidligere oprettet emne:https://forum.ancestris.org/index.php?topic=3344.new;topicseen#new

spørger Francois fra det franske forum om ikke "vi" som brugere her i Danmark kan teste kamera funktionen, under Windows 10. Det der er problemet, er at når kamera funktionen bruges, så skulle det område man vælger med funktionen (eller hele vinduet), blive indsat i udklipsholderen. Men det er kun en del af det kopierede som kommer med (f.eks. rammer over personerne, men ikke farver og tekst).

Så hvis i oplever delvist det samme, med manglende del af det kopierede, må i meget gerne melde tilbage her i tråden, så Francois kan melde tilbage til udviklerne.
Udviklerne siger at de ikke er bekendt med problemet, men jeg oplever problemet hver gang jeg bruger funktionen, og Francois gør det samme, under Linux. Så jo flere der kan teste, jo mere data og respons kan der komme tilbage til udviklerne. Francois har samtidig oprettet et tilsvarende spørgsmål https://forum.ancestris.org/index.php?topic=3374.msg8843#msg8843 til de franske brugere, og bedt om deres respons.

Tak!

Mvh, Bernth

5
DANSK / LØST! GED Eksport
« on: May 31, 2021, 18:03:27 »
Hej!  Hvorfor er det, at man skal bruge geneanet eksport, når man vælger at eksportere et Træ som en GED fil?  Der er ikke andre valg muligheder, under "Fil". Og når man så vælger dette, og der spørges om man vil bruge dette format, så kommer Filhåndteringen korrekt op, og man kan vælge et filnavn. Derved eksporteres filen korrekt men med en geneanet tilføjelse til filen.
Hvorfor kan man ikke bare eksportere sit Træ, som en GED fil, og så slut?

Efter dette, kommer så det pudsige, og det er at der popper en ny menu frem, hvor der spørges, om man vil uploade sit Geneanet Tree (oversættelsen er nok smuttet lidt). Og når man vil svare nej, så åbner hjemmesiden automatisk!! Men jeg ønsker ikke at uploade til hjemmesiden. Så skal man så svare ja, for at undgå at hjemmesiden åbner (der åbner en menu hvor man kan vælge at logge ind). I min Verden, fuldstændig ulogisk.

mvh,
Bernth

6
DANSK / Skærmdump med brug af Kamera knappen!
« on: May 25, 2021, 07:07:00 »
Hej!

Har andre oplevet problemer med brug af skærmdump funktionen (kamera ikon), hvor der kun indsættes en del af det som burde befinde sig på klippe bordet. Ved brug af Print Screen, er der aldrig problemer med at indsætte det som er på klippe bordet.
Det er endnu ikke lykkedes mig, at få indsat hele det skærmbillede som burde befinde sig på klippe bordet, ved brug af kamera funktionen.

mvh,
Bernth

7
DANSK / OK / Fortryd knapper forsvundet i Editor
« on: May 19, 2021, 09:12:36 »
Funktions knapperne OK og Fortryd er pludselig forsvundet fra Editor menuen. Dette skete faktisk i Version 11, som gav andre fejl. Så den version fjernede jeg, og installerede version 10. Men her er nøjagtig det samme problem. Ingen knapper forneden, til højre.
Kan se fra en anden brugers tidligere indlæg (på Facebook) har oplevet det samme. Er der andre som har oplevet problemet, og fundet en løsning?

Pages: [1]