Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Michel Serne

Pages: [1]
1
DUTCH / Re: Waarom overstappen naar Ancestis (vanuit Gramps)?
« on: March 07, 2024, 10:04:09 »
Hahaha nou moet ik wel overstappen bijna (ik voel de druk) ;-)

Ik laat van me horen !

2
DUTCH / Re: Waarom overstappen naar Ancestis (vanuit Gramps)?
« on: March 07, 2024, 09:33:33 »
Hallo Tineke,

Hartelijk dank voor je zeer uitgebreide antwoord. Dit is waar ik, als antwoord, op hoopte, maar niet verwachtte. Ik ga nu zeker ancestris downloaden en er eens wat mee 'stoeien' voordat ik misschien helemaal overstap. Ik heb een stamboomdatabase met ongeveer 6000 personen. Het lijkt mij niet dat dit een vertragende factor is, als ik jouw reactie lees. Ik heb namelijk mijn vraag ook op Facebook gesteld, binnen een groep over stambomensoftware. Ancestris wordt zeker positief ervaren, maar er was ook een opmerking dat Ancestris inderdaad traag zou werken.

Wat ik sowieso al prettig vind, is dat ik een vraag in het Nederlands kan stellen.
Bij Gramps is achter de schermen een hele actieve Gramps-gebruikers groep, maar dit gaat allemaal in het (technisch) Engels. Maar, het moet gezegd, ze zijn ook zeer behulpzaam!

Ik zal hier laten weten, of ik inderdaad overgestapt ben (en eventueel waarom ook niet).

Groeten,
Michel

3
DUTCH / Waarom overstappen naar Ancestis (vanuit Gramps)?
« on: March 06, 2024, 15:35:59 »
Beste Ancestris gebruikers!
I heb een bijzondere vraag en hoop dat jullie een beetje onbevooroordeeld willen antwoorden.
Ik ben al een aantal jaren (maar late) linux gebruiker. Ik ben wel al veel langer met mijn stamboom bezig. Ik heb vele programma's gebruikt: van Oedipus II, naar Pro-Gen, naar Aldfaer en naar GensDataPro en nu dan naar Gramps. Ik heb binnen Linux ook ATM geprobeerd, maar dat vind ik persoonlijk niet zo passen bij mij. Nu ben ik op zich nog steeds wel tevreden met Gramps, maar ik blijf ook nieuwsgierig naar andere opties. Ik heb de website van Ancestris al eens bestudeerd en heb zelfs Ancestis al eens gedownload.

Waarom moet ik van jullie toch overstappen naar Ancestris?

Met vriendelijke groeten!
Michel Serné


Pages: [1]