Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Parejunky.68

Pages: [1]
1
CATALÀ / Re: Duplicitat de familiars al arbre genealogic
« on: August 13, 2021, 16:26:22 »
Veig que tens experiència informàtica. Segur que te'n sortiràs. En qualsevol cas a la teva disposició. Em moc per la zona de Valls. Una encaixada

2
Por lo que dices, entiendo te refieres a las copias de seguridad que el sistema va guardando periodicamente. Es un sistema de seguridad para garantizar que si cometes un error de manipulació, siempre podràs recuperar el anterior. El número de copias que el sistema guarda, viene definido el Preferencias (rueda dentada azul, generalmente arriba en la derecha) i Archivos. Allí podrás definir las copias de seguridad que deseas mantener permanentemente. Normalmente son 10. Estos archivos tienen un sufijo que define el dia y la hora en que ha sido creado. Por ejemplo: NOMBRE DEL ARCHIVO_20210808-133704.ged. Seria una copia de seguridad creada hoy a las 13 horas 37 minutos 4 segundos. Generalmente el que estás trabajando tiene el mismo NOMBRE DEL ARCHIVO.ged pero en este caso no pone la hora. En caso de necesidad, recurriremos siempre al último creado.
Saludos

3
CATALÀ / Re: Duplicitat de familiars al arbre genealogic
« on: August 08, 2021, 21:47:42 »
Benvolgut, tens un bon embolic   ;D

Abans de res benvingut a Ancestris. Jo en sóc usuari des de fa molt temps i el programari funciona molt bé. A més està pràcticament tot traduït al català i el que falta per traduir està en curs.
Efectivament les duplicitats passen de tan en tan. Com a mesura de seguretat fes una còpia de l'arxiu actual per si de cas. El programari normalment ja guarda els 10 últims arxius per si una maniobra errònia fa malbé el que estem treballant, sempre podrem recuperar l'anterior. Ara abans de res suggereixo identifiquis tots els duplicats. Això ho pot fer el programari. Has de prémer Eines i en el submenú que s'obre, prémer Cerca i combinació de duplicats. Això et permetrà identificar tots els individus que tenen el mateix nom però un número diferent.
El que jo faig, es apuntar-me en un paper, tots els noms que són iguals junts amb el seu número corresponent. Anotant el número/nom/relació correcte.
Aleshores faig germans, de manera provisional, tots els que tenen el número/nom igual. Això em permet tenir-los un al costat de l'altre, completar-ne un amb totes les dades i un cop fet això, anul·lar el que sobra. Quan tinc tots els individus únics els torno a relacionar de la manera correcte. És una solució una mica manual però a mi em va bé. Pel que dius, penso que no tens gaires persones duplicades.
Ets a Catalunya? Quina versió d'Ancestris fas servir? Windows, Mac, Linux?
Espero que et sigui útil. Estic a la teva disposició si em vols contactar directament.
Rep una cordial encaixada

4
CATALÀ / Re: Com modificar aquestes coses?
« on: August 02, 2021, 11:12:19 »
Respecte al punt 3.- Penso que no es pot eliminar. En fer-ho, anul·laries el matrimoni i desfaries el lligam amb els fills, etc. Si et molesta, el que si pots fer, és reduir-la a la mínima expressió, fent servir el dimensionament de la cel·la al mínim, com indicat en un punt anterior (Configurar Vista - submenú Sintonitzar). Veure annex

5
CATALÀ / Re: Com modificar aquestes coses?
« on: July 30, 2021, 22:14:29 »
Jaume, respecte el teu punt 2.-, els números que apareixen són el número (negres) que el sistema ha atribuït a cada individu (prefix I) o família/matrimoni (prefix F). Cada individu o família en te només un que l'identifica. Et suggereixo que el mantinguis. A mesura que l'arbre genealògic creix et pots trobar amb noms i cognoms repetits. Tenir-los identificats amb un número evita molts errors. Segons la configuració aquests números el sistema els aplica automàticament o es poden posar manuals. Tanmateix, el sistema pot aprofitar els números d'individus que hagis cancel·lat i els atribuirà de nou a un individu que incorporis a la família. Els alfanumèrics blaus, és el número SOSA i el número de la generació. Veure https://docs.ancestris.org/books/user-guide/page/generate-sosa-numbers. Les dates de naixement, defunció, etc.. apareixen segons veuràs en l'editor i/o la "Configuració pantalla de l'individu" en el submenú de l'individu.

Com a curiositat, he vist que tens una persona en la teva informació, amb el cognom Canyis. El meu arxiu té més de 41.000 noms i només la setmana passada vaig trobar un Canyis. T'envio l'imatge per si et pot ser útil.
Et recomano consultar les dues rodetes blaves que hi ha en las files superiors del programari i que permeten adaptar les vistes i editors a les teves necessitats

6
CATALÀ / Re: Com modificar aquestes coses?
« on: July 29, 2021, 20:35:44 »
Jaume, respecte al punt 1.-, penso que és degut a que la finestra és massa estreta i això no permet veure totes les opcions en el menú de la fila superior. Prova d'eixamplar-la amb el ratolí i a la dreta de tot haurà d'aparèixer una creu sobre fons vermell, prement la qual, la finestra s'hauria de tancar.

Seguiré tractant més endavant els altres temes que has plantejat.

Una cordial encaixada

7
CATALÀ / Re: Com modificar aquestes coses?
« on: July 28, 2021, 12:32:09 »
Jaume, benvingut a Ancestris.
Jo en sóc usuari des de fa temps i és un programari útil i actualitzat permanentment.
Com usuari passo a fer alguns suggeriments a les teves preguntes per si et poden ser útils.
Començo per la darrera qüestió. T’aniré responen després cada una de les altres.

La mida d’aquesta cel·la es pot canviar de varies maneres:
-   Canviant la posició de la lupa (a dalt esquerra)
-       Prement la rodeta blava (dalt dreta), S’obre un sub-menú que diu Sintonitzar, On pots definir exactament les mides de les cel·les de les persones i de les famílies (matrimonis).

Tota manera, pensa que quan passis a l’Arbre Dinàmic, es pot escollir una opció que fa que cada cel·la s’adapti a la seva mida.

Et recomano donis una ullada al la roda dentada de preferències. Veuràs que hi ha una sèrie de paràmetres que pots ajustar per la teva comoditat. Com per exemple la mida de les lletres.

Quin sistema operatiu (Mac, Windows, Linux) fas servir? Quina versió d’Ancestris (11, 12) i quin editor (Gedcom, Aries, Cygnus)?

Jo sóc a Catalunya. Des d’on ens escrius? Les limitacions del fòrum impedeix annexar més imatges. En cas necessari em pots contactar directament. Una cordial encaixada

Pages: [1]