Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mette

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
DANSK / Aries - 3 x noter og kilder - hvad bruges de til?
« on: June 20, 2021, 19:07:13 »
Hej med jer!

I får lige Erik Runges indlæg på dansk, se vedlagte tegning :-)

2
DANSK / Re: Dynamisk træ - kort version af stednavne
« on: June 13, 2021, 22:12:21 »
Mange tak Francois. Det vil jeg prøve.
Og så må vi vist hellere få sat nogle kræfter ind på at få resten af dokumentationen oversat til dansk også :-)))

3
DANSK / Re: Hvad er der galt med det danske Ancestris Forum?
« on: June 13, 2021, 21:55:54 »
Hej Bernth!
Nogle kan lide moderen og andre kan lide datteren. Nogle elsker Microsoft, og andre gør alt hvad de kan, for at undgå samme.

Det samme gælder for forumgrupper og Facebook. Den danske Facebookgruppe om Ancestris er startet før det danske Ancestris-forum - spontant opstået, fordi en del brugere bevæger sig hjemmevant dér. Senere kom den danske Ancestris-forumgruppe til, og de to har suppleret hinanden fint i 3 1/2 år nu. Jeg tænker, at vi tilsammen når ud til flere brugere på den måde, så vi kan hjælpe hinanden endnu mere. Det er helt i Ancestris-teamets ånd.

Ja, jeg valgte at smide en enkelt bruger ud af FB-gruppen for nylig. Og det fortalte jeg de andre brugere om - og fik kun positiv respons for det. Årsagen var, at personen ikke 'talte pænt' - det er desværre ikke altid en selvfølge på internet. Det er min ret og pligt som administrator/moderator af en gruppe at sørge for 'den gode stemning'. Det var min subjektive vurdering, som førte til eksklusionen, det føler jeg mig fuldt kompetent til at afgøre. Og så tænker jeg ikke, at denne hændelse bør fylde mere i dette forum...

Man kan selvfølgelig blive udelukket af alle typer forumgrupper, hvis man ikke opfylder et forums regelsæt. Sådan er spillereglerne i alle forumgrupper, hvad enten det er den ene eller den anden platform man befinder sig på.

Dine ord om topstyring er noget vrøvl efter min mening. Der er som sagt blot tale om to parallelle grupper, hvor alle er velkomne. Når vi taler pænt til hinanden.

Vi har levet fint med begge grupper i lang tid, og alle tæller naturligvis lige meget - blot man opfører sig ordentligt. Vigtige beskeder, f.eks. om arrangementer om Ancestris, bliver slået op begge steder.

4
DANSK / Re: Test af Screendump ved brug af kamera funktionen!
« on: June 11, 2021, 20:15:09 »
Hej Bernth!
I begge tests er valgt 'Gem område, Kun synligt område'.
I test 1 er valgt Gem mål = Udklipsholder
I test 2 er valgt Gem mål = Fil
(se de to vedhæftede billeder: test_1a og test_2a)

Test 1 virker som sagt. Ja, jeg har åbnet billedbehandlingsprogrammet først, men det er faktisk ligegyldigt. Jeg får samme resultat hvad enten jeg a) åbner billedbehandlingsprogrammet (Photofiltre eller Irfanview) først og definerer et nyt tomt billede i tilstrækkelig størrelse, vælger kamerafunktion og derefter vælger 'sæt ind' i den nye - indtil nu - tomme billedfil, eller b) starter med Ancestris-kamera-funktionen og derefter åbner billedbehandlingsprogrammet og nu vælger 'sæt-ind'. Der er heller ikke noget farvetab, som du kan se på det billede jeg uploadede tidligere, kaldet 'test_1'.

Test 2 virkede ikke, som beskrevet tidligere. Ancestris kan ikke finde ud af at gemme billedet, som beskrevet i forrige indlæg.

5
DANSK / Re: Dynamisk træ - kort version af stednavne
« on: June 11, 2021, 19:53:06 »
Hej Francois!
Hvor sætter jeg parametrene for, hvad der skal vises i Dynamisk Træ?

6
DANSK / Re: Test af Screendump ved brug af kamera funktionen!
« on: June 11, 2021, 14:16:11 »
Hej igen!

NU fandt jeg endelig kameraet. Jeg havde ikke fanget, at det var en funktion i DYNAMISK TRÆ visningen.

Test 1
Når jeg trykker på kameraet og vælger 'Kun synligt område' og 'Udklipsholder' bliver det, som er synligt i vinduet optaget i 'Udklipsholderen'.
Derefter åbner jeg et billedprogram og vælger 'sæt ind'. Det virker fint, se vedlagte billede.
MEN det virker kun, hvis jeg i forvejen har bedt billedprogrammet om at åbne en ny fil, der er LIG MED ELLER STØRRE END det billede, jeg har i udklipsholderen.
Hvis det udklippede billede er større end det åbne billede i billedprogrammet, vil kun en del komme med.

Test 2
Hvis jeg i stedet trykker på kameraet og vælger 'Kun synligt område' og 'Fil' sker der det, at programmet nederst til højre skriver 'Gemmer skærmbillede' og står og kører meget længe. Dvs. det virker ikke. Når jeg fortryder og beder om at vise fejlen kommer denne meddelelse op
"A java.lang.NullPointerException exception has occurred.
Click Show Details or see the messages.log file located in your C:\Users\Ejer\.ancestris\trunk\var\log folder."

7
DANSK / Re: Test af Screendump ved brug af kamera funktionen!
« on: June 11, 2021, 10:58:32 »
Hej Bernth!

Jeg har været lidt fraværende de seneste dage... Men kan kan simpelthen ikke finde det fotoikon I taler om. Se vedlagte fil, hvordan skærmbilledet ser ud hos mig. Kunne du ikke uploade et skærmprint (som ikke er beskåret, haha) - hvor du viser mig ikonet. Beklager, at jeg er så tungnem...

8
DANSK / Rapport: Validering af data og GEDCOM-format
« on: June 08, 2021, 10:52:41 »
Hej!
Når jeg importerer en fil til Ancestris, kan jeg ved slutningen af importen vælge at få vist en 'fuld liste' eller et 'resumé' over ændringer (og fejl) ved importen. Vælg ALTID 'resumé' - den anden er vildt lang og uoverskuelig ;-).

Rapporten bliver vist i venstre side af skærmbilledet og er vældig god at bruge til at gennemgå filen for små og store fejl, f.eks. fejl i stednavne, begivenheder efter personens død, for ung til ægteskab, for stort aldersspænd mellem ægtefæller osv. osv.

Efter importen klikkede jeg rapporten væk og ville senere fremfinde den igen. I menuen Værktøj findes rapporten 'Validering af data og GEDCOM-format'. Denne liste rapport til forveksling den første, MEN det er ikke samme liste. Jeg husker, at der var fejl i stednavne i den første jeg så, men de blev ikke vist i 'Validering af ...'. Er det en fejl eller skal jeg bare have hjælp til at genfinde den oprindelige 'resumé'-rapport.

OG

Når man bruger rapporten 'Validering af ...' og finder en fejl, så klikker man via rapporten ind på personen eller familien for at se, hvad der er galt. I GEDCOM-redigeringsværktøjet i højre side, er det nogle gange svært at finde det lille gule symbol med vejskiltet, der indikerer en fejl. Kunne det ikke lade sig gøre, at ved klik på fejlen i venstre side, bliver man guidet til det præcise sted (linje) i GEDCOM-redigeringsværktøjet, hvor fejlen befinder sig. Det er ikke altid at fejlsymbolet er synligt, og så er det svært at finde ud af, hvad fejlen egentlig består i.

9
DANSK / Dynamisk træ - kort version af stednavne
« on: June 08, 2021, 10:38:46 »
Kære udviklere!
Det ville være dejligt, hvis det var muligt at vælge 'kort version' af stednavne i Dynamisk træ visning. Lange stednavne i træet gør det meget uoverskueligt.
Jeg tænker her på en mulighed for visning af kun 1. led i stednavnet, altså 'JUR1'.

10
DANSK / Re: Børn
« on: June 06, 2021, 14:52:10 »
Helt OK.

11
DANSK / Re: Test af Screendump ved brug af kamera funktionen!
« on: June 06, 2021, 14:50:40 »
Hej Bernth!
Nu ville jeg lige teste, men jeg må med røde kinder erkende, at jeg ikke engang kan finde kamerafunktionen... Vær lige rar at guide mig til, hvad jeg skal teste.
Venlig hilsen
Mette

12
DANSK / Re: Test af Screendump ved brug af kamera funktionen!
« on: June 05, 2021, 17:02:08 »
Jeg tester senere, når solen er væk fra terrassen  8) 8)

13
DANSK / Re: Børn
« on: May 31, 2021, 16:00:31 »
Hej Preben!
Det lyder til, at du nogenlunde ved, hvor de dødfødte børn skal befinde sig i børnerækken. Derfor ville jeg gøre sådan:
På det dødfødte ville jeg registrere at barnet far født efter 10.1830 og før 01.1832 - altså så det passer mellem to andre børn. Se vedlagte billede, man klikker på datoen og vælger at man vil have et fra-til-felt frem i stedet for et datofelt (se filen foedsel.png).

Det med sammenfoldning - jeg vedlægger en visning af en person med Aries redigeringsværktøj, som har 10 børn med 3 hustruer (se filen boern.png). Jeg synes egentligt at det er okay overskueligt. Men uddyb gerne, hvis det er noget andet du mener.

14
DANSK / Re: Tvillinger
« on: May 29, 2021, 11:33:41 »
Det lyder jo nemt nok. Mange tak for hjælpen.

15
DANSK / Aries redigeringsværktøj er forbedret endnu mere!
« on: May 29, 2021, 11:30:34 »
De gode udviklere af programmet har nu rettet en ting, der var ret irriterende: Aries redigeringsværktøjet kan du laves smalt uden at miste ned-knapperne i højre side. Samtidig er der kommet et rullepanel, hvis man har en person med mange begivenheder.

Jeg vedlægger et billede, der viser, hvad jeg mener :-)

Tak til Frédéric og de andre gode 'drenge', der hjælper os!

Pages: [1] 2 3 ... 5